HAI SA RECICLAM!

luni, 22 aprilie 2013


Aşa cum vă spuneam, prin implementarea proiectului "COLECTĂM ŞI SELECTĂM, VIAŢA VREM SĂ O PROTEJĂM!", încercăm să conştientizăm copiii asupra importanţei colectării selective a deşeurilor, a refolosirii sau reciclării acestora, dar şi să le sporim încrederea în forţele lor, în puterea lor de a face lucruri mari chiar dacă sunt la o vârstă fragedă.
Zilele trecute, am rugat copiii să ceară sprijinul părinţilor şi să aducă la grădiniţă PET-uri şi hârtie, deşeuri pe care, acasă, nu le mai folosesc. La început au fost miraţi, dar pe măsură ce le-am prezentat mai multe informaţii despre deşeuri, despre reciclare, refolosire, au devenit nerăbdători să participe direct la astfel de acţiuni.
Am profitat de existenţa unor containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor la poarta grădiniţei noastre şi vineri, 19 aprilie 2014, ne-am dat întâlnire în curte pentru punerea în practică a celor învăţate până acum. Trebuie să menţionez faptul că astfel de containere au fost amplasate în mai multe puncte ( peste 15 ) din oraşul nostru, printr-un acord între Primărie, S.C. Rosal Grup S.A. - punct de lucru Luduş şi S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. Vă îndemnăm să le folosiţi cu încredere, cu mic, cu mare, pentru a contribui cu toţii la protejarea mediului înconjurător!

COLECTAM SI SELECTAM, VIATA VREM SA O PROTEJAM!


Cu gândul la Ziua Planetei Pământ, cu certitudinea că grădiniţa face primii paşi în formarea unor conduite ecologice adecvate ocrotirii şi îngrijirii naturii, ştiind că educaţia ecologică trebuie să fie un proces care să înceapă de la vârsta preşcolară, având drept scop prezentarea datelor, a corelaţiilor valorilor, problemelor şi soluţiilor raportate la ecologie, la relaţia om-mediu, am îmbinat activităţile de cunoaştere a modului de viaţă al florilor, locul şi rolul lor în viaţa oamenilor, cu activităţi dedicate conştientizării copiilor asupra importanţei protejării mediului, activităţi prin care preşcolarii să vină în contact direct cu natura, cu tainele şi frumuseţile ei.
Cunoaşterea naturii trezeşte gândirea copilului, contribuie la dezvoltarea capacităţii creatoare, la dezvoltarea vorbirii corecte şi coerente, făcându-l astfel pe copil să mediteze asupra fenomenelor şi corpurilor ce-l inconjoară. Ştim cu toţii că sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului, aceasta fiind o calitate a organismului uman, omul având răspunderea de a o menţine de-a lungul vieţii. Copilul de vârstă preşcolară nu are informaţii şi atitudini faţă de problemele de sănătate, de aceea, toţi cei din jurul lui ar trebui să îl ajute să înţeleagă modul de păstrare al acesteia, de ocrotire a naturii, de formare a unor comportamente şi deprinderi faţă de plante şi animale.
Preşcolarii trebuie să realizeze că problemele mediului înconjurător sunt ale lumii întregi, ale fiecăruia dintre noi, iar fiecare acţiune negativă a noastră poate să afecteze în mod distructiv natura. Semnalele de alarmă lansate de specialişti, explicaţiile şi statisticile întocmite de aceştia au un rol incontestabil, dar pentru implicarea şi acţiunea eficientă de formare în sens ecologic se ajunge prin sensibilizare şi prin antrenarea componentelor afective şi volitive ale copiilor. De aceea, activităţile de educaţie ecologică se desfăşoară într-o atmosferă relaxantă, unde interesul şi comunicarea să încurajeze iniţiativele, dar şi opţiunile fiecăruia.

DIN CASUTA FLORILOR, IN CASUTA FERMECATA!


Aşa cum am promis, am avut grijă de florile primite în dar. Profitând de vremea frumoasă şi cunoştinţele dobândite la activităţile din cadrul proiectului săptămânal "Mireasma florilor de primăvară", echipaţi cu cele necesare, am participat - cu mic, cu mare - la...plantare!
Preşcolarii din grupele mici A şi B ( Albinuţele şi Prichindeii ) ajutaţi de doamnele profesoare Carmen Petac, Iulia Bica, Kinga Botezan şi Livia Fărcaş - de la Grădiniţa "CĂSUŢA FERMECATĂ" din Luduş au încercat să pună în practică ceea ce au învăţat. În demersul lor au fost susţinuţi şi de preşcolarii grupei mijlocii B ( Iepuraşii isteţi ), însoţiţi de d-na educatoare Maria Katona Bândilă.
Cu această ocazie, preşcolarii au mai aflat despre panseluţe că sunt flori simple, modeste, nepretenţioase, delicate şi totuşi rezistente. Ele pot să trăiască şi în locurile mai puţin însorite, trebuie doar udate. Îngrijite cu dragoste, ele pot să ne dăruiască o mulţime de flori, iar dacă îndepărtăm cu grijă florile care încep să se ofileasă, în locul acestora vor creşte altele, mai multe şi mai frumoase.

MIREASMA FLORILOR DE PRIMAVARA


Primăvara florăreasă
                          de Niculina Mureşan

Primăvara florăreasă
A ajuns şi-n curtea noastră.
Iarba verde, mândre flori
Cântec de privighetori...



În cadrul proiectului săptămânal "Mireasma florilor de primăvară", am desfăşurat cu preşcolarii din "Grupa mică A" - Grupa Albinuţelor de la Grădiniţa "CĂSUŢA FERMECATĂ" din Luduş o serie de activităţi menite să aducă în atenţia copiilor florile de primăvară. Prin observări, convorbiri, lucrări practice, am încercat alături de colega mea, d-na prof. Iulia Bica, să insuflăm copiilor dragostea pentru flori, să-i ajutăm să le înţeleagă modul de viaţă, rolul şi locul lor în viaţa oamenilor.
Spre finalul săptămânii trecute, cu sprijinul Primăriei Oraşului Luduş, am organizat o vizită la serele de flori ale oraşului nostru. În această vizită i-am avut ca parteneri pe copiii din "Grupa mică B" - Grupa Prichindeilor, îndrumaţi de doamnele prof. Kinga Botezan şi Livia Fărcaş. De asemenea, am beneficiat şi de ajutorul d-nei îngrijitoare Daniela Jenei.

Grădiniţa "CĂSUŢA FERMECATĂ" din Luduş

joi, 11 aprilie 2013


"...Din anul şcolar 2010 – 2011, a fost creat şi site-ul oficial al grădiniţei, www.gradinitapp2-ludus.ro. “Cu ajutorul acestui site, încercăm să promovăm imaginea grădiniţei noastre, încercăm să avem şi pe această cale o comunicare eficientă cu părinţii, dar şi cu cadrele didactice. În prezent ne aflăm într-o perioadă de actualizare a siteului, conform noii structuri a grădiniţei, culegem date şi imagini reprezentative pentru conţinutul site-ului, din dorinţa de ai conferi o cât mai flexibilă şi utilă prezenţă în spaţiul virtual”, a adăugat Carmen Petac...."

Amănunte:

Învăţământ Zi-De-Zi - blog si site , Învăţământ Zi-De-Zi - grădiniţă


ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP