LA MULTI ANI, COPILARIE!

duminică, 2 iunie 2013

Emoţie, bucurie, magie, personaje din poveşti, concursuri, workshopuri, sport, muzică, dansuri, pictură,  creativitate, spectacole, distracţie, solidaritate, atitudine, încredere, colaborare, echipă...doar câteva din motivele pentru care, ieri - 1 IUNIE 2013 - sute de copii preşcolari şi şcolari însoţiţi de cadrele didactice, de părinţi şi bunici, au fost prezenţi, încă de la primele ore ale primei zile de vară, pentru a lua parte la manifestările dedicate tuturor copiilor din oraşul nostru.
Întâlnirea participanţilor a avut loc în parcul din faţa primăriei, pe acorduri muzicale dedicate copiilor şi a debutat cu un mesaj transmis de organizatorii evenimentului, Grădiniţa "Căsuţa fermecată" şi de partenerii de încredere - Şcoala Gimnazială "Ioan Vlăduţiu" ( director, profesor Banea Ioan Adrian ), Şcoala Gimnazială nr. 1 ( director, profesor Cârcoană Cristina ) şi, ca de fiecare dată când e vorba de copii, Primăria Oraşului Luduş - reprezentată de domnul primar Moldovan Ioan Cristian. În cuvântul de deschidere pe care, cu mari emoţii l-am rostit, laitmotivul a fost urarea către toţi copiii: "La mulţi ani, copii! - La mulţi ani, copilărie!". Primarul oraşului, Moldovan Ioan Cristian, fără sprijinul căruia aceste manifestări nu ar fi putut să se desfăşoare, a subliniat faptul că pentru copii a avut şi va avea în continuare cea mai mare preocupare, aşa cum a promis la început de drum în misiunea pe care cetăţenii oraşului nostru i-au încredinţat-o în urmă cu un an: "...Este locul în care ne ducem viaţa de zi cu zi şi locul în care visăm la lucruri bune pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri....Avem un lucru important în comun: oraşul de viitor al copiilor noştri...." .









O surpriză plăcută a constituit prezenţa alături de noi a domnului senator Mora Akos Daniel, care nu a uitat angajamentul pe care şi l-a asumat în decembrie 2012, de a fi alături de copiii luduşeni, de a împărtăşi împreună cu ei şi cu părinţii lor fiecare moment important din viaţa lor. În asentimentul celor mari, domnul Mora Akos Daniel, le-a dezvăluit celor mici un secret: "Să stiţi că şi noi, oamenii mari, indiferent de vârstă, de funcţii, de înfăţişarea fizică dobândită odată cu trecerea timpului, rămânem - în adâncul sufletului - copii. Cea mai frumoasă perioadă din viaţa noastră este copilăria, iar menţinerea acesteia în sufletul nostru e o garanţie a energiei necesare parcurgerii diverselor etape ale vieţii". De asemenea, domnul senator a mulţumit autorităţilor locale, comunităţii luduşene pentru deschiderea pe care o manifestă de fiecare dată faţă de activităţile dedicate copiilor, a mulţumit pentru implicare şi a lansat o invitaţie tuturor luduşenilor de a participa la prima ediţie a Festivalului Judeţean al Copiilor care se va desfăşura la Daneş în zilele de 8-9 iunie 2013.
După momentul de deschidere, a urmat desfăşurarea propriu-zisă a proiectului educaţional "JOCURILE COPILĂRIEI":
- surprinzătoarea apariţie a unor îndrăgite personaje din poveştile copilăriei, din desenele animate, a entuziasmat pe cei prezenţi, care s-au încolonat şi au participat la o paradă desfăşurată pe traseul Primărie - B-dul 1 Decembrie 1918 - Str. Pieţii - Platoul din faţa sălii de sport a oraşului.














- odată ajunşi pe platou, copiii înscrişi la această manifestare, însoţiţi de cadrele didactice, şi-au ocupat locurile la atelierele pregătite pentru ei, au dat frâu liber creativităţii, imaginaţiei şi cu entuziasmul caracteristic vârstei lor, au pictat pe pânză, au decorat o mare suprafaţă din asfaltul platoului cu desenele lor, au confecţionat brăţări, şiraguri de mărgele din paste făinoase colorate, măşti pentru carnaval, au pictat şi au lipit decoraţiuni pe "cărămizile" necesare construirii unor "castele", au desenat pe baloane colorate, au creat afişe cu mesaje dedicate copiilor, au participat la concursuri sportive ( "Ştafeta steguleţelor", "Cursa broscuţelor" - alergare cu sacul, "Cel mai rapid spărgător de...baloane", "Trenul", "Ştafeta Năzdrăvanilor" - sărind cu coarda ). Cei mai talentaţi la muzică şi dans au participat la un mini-spectacol în care au prezentat dansuri populare, dansuri moderne ( coordonaţi de doamna prof. Olga Pal de la Clubul Copiilor), iar alţii au interpretat cântece şi au prezentat în versuri personajul întruchipat de ei la "Parada personajelor din poveşti".





















- pe tot parcursul evenimentului, mascotele şi personajele din poveşti au încurajat copiii, i-au susţinut, i-au ajutat să ducă mai uşor la îndeplinire sarcinile primite, iar DJ-ul a întreţinut atmosfera cu melodii dedicate copiilor.
La încheierea activităţilor din worshop-uri, toţi copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri şi sucuri, precum şi cu diplome speciale dedicate Zilei Internaţionale a Copilului.



Distracţia, buna-dispoziţie şi veselia tuturor a atins cote înalte în ultima parte a programului, în care prichindeii au participat la o discotecă în aer liber, au fost antrenaţi în divesre jocuri de echipă ( trenuleţul, dansul pe sub sfoară, statuile muzicale, broscuţele în lac, lupul şi oile, vacanţa, mingea buclucaşă ), au primit baloane modelate în diverse forme, au stat cuminţi la "face-painting" ori s-au lansat în sărituri spectaculoase pe cele două topogane gonflabile puse la dispoziţia lor.
Pestaţia actorilor care au întruchipat personajele din poveşti a fost la înălţime, toţi copiii dorind să se fotografieze cu mascotele Minnie şi Mikey Mouse, cu Piratul şi Pirateriţa, cu Albă ca Zăpada, cu Cenuşăreasa, cu Scooby Doo şi cu cei trei Clowni. Mascotele şi personajele din poveşti au sosit la Luduş cu ajutorul S.C. Alanis Gold Services S.R.L. - organizator de petreceri Golden Party. Le mulţumim şi sperăm să ne bucure cu prezenţa lor şi cu alte ocazii!















"...Să fim copii,
Pentru încă o zi
Pe cai de lemn, iar să ne rotim

Să fim copii,
Pentru încă o zi
În lumea lor
Fericiţi vom fi..."

...au fost gânduri care au însufleţit zeci de cadre didactice de la Grădiniţa "Căsuţa fermecată", de la Şc. Gim. "Ioan Vlăduţiu" şi de la Şc. Gim. nr. 1 din Luduş, în demersul lor dedicat Zilei Copilului: Carmen Petac, Kinga Botezan, Iulia Bica, Livia Fărcaş, Maria Katona-Bândilă, Petruţa Szasz, Dorina Coman, Doiniţa Boldea, Adina Roşca, Olivia Haţegan, Diana Rusu, Mihaela Şooş, Dana Pop, Maria Călugar, Ileana Oltean, Iudith Kiss, Monica Mărginean,  Maria Andreşan, Paula Stână, Gerlinda Hertzeg, Olga Kodori, Maria Mate, Angela Moldovan, Cornelia Olar, Victoria Rus, Simona Şofron, Timea Szekely, Annamaria Tegla, Dana Hădărig, Melania Călugăr, Luminiţa Cheţan, Dorina Dobrău, Ana Bordan, Lucreţia Rotar, Doina Vinţeler, Lucia Bungardi, Suzana Urcan, Ioana Botezan, Liliana Blaga, cărora le mulţumim pentru implicarea în organizarea evenimentului, pentru faptul că au demonstrat încă odată faptul că satisfacţia, bucuria şi mulţumirea copiiilor şi a părinţilor lor este mai presus de orice.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP