LA MULTI ANI!

vineri, 31 decembrie 2010

L
A

M
U
L
Ţ
I

A
N
I

2011 !!!

SĂ PRIVIM ÎNAPOI CU IERTARE, ÎNAINTE CU SPERANŢĂ, ÎN JOS CU ÎNŢELEGERE, ÎN SUS CU RECUNOŞTINŢĂ!

VĂ DORESC UN AN NOU FERICIT, CU SĂNĂTATE, BUCURII, SPERANŢĂ ŞI ÎMPLINIRI!!!


imagine preluată de aici

SĂ NE REVEDEM CU BINE!

EMOTIA SARBATORII DE CRACIUN - activitate integrata (4)

luni, 27 decembrie 2010

...Deşi noi am cântat şi am dansat, brăduleţul nostru e tot trist. Oare de ce?...Pentru că nu este împodobit! Vreţi voi astăzi să-i alungaţi supărarea şi să confecţionaţi acum podoabe pentru Pomul de Crăciun? Haideţi atunci să ne îndreptăm spre măsuţe, să lucrăm cu spor, să lucreze fiecare cu ce are la sector!”:



EMOTIA SARBATORII DE CRACIUN - activitate integrata (3)

...Într-un colţ de sală, se află Bunicuţa care dapănă un ghem de aţă. Copiii o zăresc şi împreună cu educatoarea, se hotărăsc să-i facă o vizită.
Activitatea de grup s-a realizat printr-un scurt dialog între „ bunicuţă ” şi copii, aducându-se în prim- plan tema săptămânii, „Tradiţii şi obiceiuri de iarnă“:



EMOTIA SARBATORII DE CRACIUN - activitate integrata (2)

...E o zi deosebită pentru copii. Sala de grupă e pregătită să-şi aştepte ,, IEPURAŞII ISTEŢI ”. Aceştia nu sunt altcineva decât copiii grupei pregătitoare “A”, care s-au îmbrăcat frumos ( costumaţi în brăduţi ) şi au venit la grădiniţă curioşi să vadă ce surprize le mai oferă şi această zi, dar poate şi emoţionaţi ştiind că vor avea musafiri.
Când toţi copiii au sosit, cu zâmbetul pe buze, cu privirea curioasă, au intrat în sala de grupă cântând cântecul ,, Bună dimineaţa, dragă grădiniţă !”. Apoi s-au oprit în locul destinat întâlnirii de dimineaţă, în cerc.
Educatoarea salută copiii şi le zâmbeşte transmiţându-le căldură şi încurajare prin toate formele de comunicare:



EMOTIA SARBATORII DE CRACIUN - activitate integrata (1)

duminică, 26 decembrie 2010

“…educaţia trebuie să se desfăşoare într-o atmosferă de bucurie. Bucuria este nu numai semnul reuşitei: ea reprezintă, de asemenea, condiţia unei dezvoltări echilibrate.” Philippe Malrieu 

Emoţii, emoţii, emoţii! O zi cu adevărat plină de farmec, o zi în care miracolul sărbătorilor  de iarnă ne-a cuprins sufletele facându-ne să fim mai buni, mai înţelepţi, mai aproape unul de celălalt. O zi la sfârşitul cărei, bucuria reuşitei ne-a cuprins atât pe noi, educatoarele implicate cât şi pe copii. S-a întâmplat într-o zi de miercuri, pe 8 decembrie 2010, zi în care la grădiniţa noastră s-au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Cercului Pedagogic al educatoarelor din zona Luduş.
Miracolul sărbătorilor de iarnă, văzut prin ochi de copil ” a fost tema acestei zile. Împreună cu colega mea de la „ Grupa iepuraşilor isteţi ”, d-na educatoare Maria Katona – Bândilă, am prezentat o activitate demonstrativă, desfăşurată ca o activitate integrată de o zi, cu subtema „ EMOŢIA SĂRBĂTORII DE CRĂCIUN ” . Şcenariul zilei a cuprins, conform proiectului didactic, activităţi de dezvoltare personală ( ADP ), activităţi pe domenii experimentale ( ADE ), jocuri şi activităţi didactice alese ( ALA ), fiind utilizate o serie de metode interactive de predare/învăţare reciprocă: „Ghemul călător ”, „ Mâna oarbă ” şi altele.

CRACIUN FERICIT!

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Sculati, gazde, nu dormiti,

Vremea e sa va treziti.
Casa sa vi-o aranjati,
Flori de mar,
Si masa s-o incarcati
Flori de mar.



Ca umblam si colindam
La multi ani sa va uram,
Sa traiti, sa-ntineriti,
Flori de mar,
Pentru multi ani fericiti,
Flori de mar.


Si la anul vom veni,
Numai daca ni-ti pofti.
Si mai multe vom ura,
Flori de mar,
Un cocut daca ni-ti da,
Flori de mar.



Si colinda nu-i mai multa,
Sa traiasca cine asculta!
Si colinda-i atata,
Flori de mar,
Cine-asculta sa traiasca,
Flori de mar!

CRĂCIUN FERICIT!!!

FESTIVAL CONCURS PENTRU PRESCOLARI - COLINDE, COLINDE (3)

vineri, 17 decembrie 2010

Aşa cum v-am spus, a VI - a ediţie a Festivalului de colinde la preşcolari, s-a încheiat! Cei 230 de copii preşcolari colindători, însoţiţi de doamnele educatoare, au scos şi în această zi la lumină, din lada de zestre păstrată cu atâta grijă generaţie după generaţie, neasemuita frumuseţe a datinilor creştineşti.
" Mi-e dor de colindele copilăriei mele, de fața de pernă plină cu covrigi, nuci și mere, printre care se strecurau câțiva biscuiți repede sfărâmați în legănatul pernei pe drumul plin de zăpadă. " sunt cuvintele scriitoarei  Carmen Muşat Coman - editor la editura Cununi de stele. În acelaşi articol, publicat pe blogul personal, d-na Carmen Muşat Coman mai spune: "...Porțile erau deschise și câinii, care transmiteau și ei, mai departe, că se apropie Crăciunul și iată, au venit colindătorii, rămâneau legați în acea seară și nu s-a pomenit vreodată ca vreo ușă să rămână închisă...“ ( detalii aici ).
" Deschideţi-vă sufletele şi lăsaţi-le să guste din picăturile de rouă cerească, să asculte simfonia divină a grupurilor de îngeraşi purători ai mesajului Naşterii Lui Iisus. Lăsaţi-i să vă aducă armonie şi prospeţime sufletească pentru ca mesajul Pruncului din Bethleem să ajungă la dumneavoastră şi să vă îmbogăţească existenţa! " a fost mesajul transmis în deschiderea festivalului.
Ei bine, miercuri - 15.12.2010, preşcolarii din grădiniţele luduşene au bătut la porţile sufletelor celor prezenţi în sala Casei de Cultură " Pompeiu Hărăşteanu " din Luduş reuşind să le transmită emoţia Sfintei Sărbători a Crăciunului prin frumoasele colinde interpretate. Părinţii, bunicii, fraţii, surorile, prietenii, invitaţii de toate vârstele, au primit mesajul transmis de către micii colindători şi au răsplătit cu aplauze fiecare interpretare a celor zece grupuri de colindători.
Pentru ca efortul şi emoţiile copilaşilor să fie răsplătite cum se cuvine, Moş Crăciun a fost prezent şi a ascultat cu mare atenţie colindele interpretate de copii, iar la sfârşitul festivalului a oferit binemeritatele cadouri tuturor colindătorilor. Moş Crăciun  a fost ajutat să ducă la îndeplinire această sarcină – destul de grea în acest an de austeritate – de către sponsorii principali ai festivaluluiPrimăria oraşului Luduş ( reprezentată de d-nul primar Florin Urcan ) şi Consiliul Local Luduş. Conform tradiţiei, colindătorii au fost răsplătiţi şi cu covrigi, dar şi cu diplome.

FESTIVAL CONCURS PENTRU PRESCOLARI - COLINDE, COLINDE (2)

miercuri, 15 decembrie 2010

A VI - a ediţie a Festivalului de colinde la preşcolari, s-a încheiat! 
Un număr mare de copii preşcolari (230), îndrumaţi de doamnele educatoare şi însoţiţi de părinţi, bunici, fraţi, surori ...au facut ca sala Casei de cultură din Luduş să devină neâncăpătoare! Atmosferă de sărbătoare, colinde şi urări, Moş Crăciun cu daruri.
Cam atât deocamdată despre această ediţie. În câteva zile sper să pot să veni cu detalii şi imagini de la acest festival.
Până atunci, iată câteva imagini din arhiva personală, realizate cu ocazia desfăşurării Festivalului de colinde la preşcolari, ediţiile I -V.

Festivalului de colinde la preşcolari - 21.12.2005


INVITATIE - PROGRAM LA FESTIVALUL CONCURS PENTRU PRESCOLARI - COLINDE, COLINDE

luni, 13 decembrie 2010



FESTIVAL CONCURS PENTRU PRESCOLARI - COLINDE, COLINDE (1)

sâmbătă, 11 decembrie 2010

FESTIVAL CONCURS PENTRU PREŞCOLARI
" COLINDE, COLINDE "
Luduş, 2010 - ediţia a VI-a
=proiect educaţional=

Luna decembrie este luna cadourilor, luna sărbătorilor de iarnă. Dintre acestea, Sărbătoarea Crăciunului este cea mai aşteptată, şi mai iubită de cei mici şi mari, săraci sau bogaţi. Veche de peste două milenii, răspândită pe tot globul, cea mai importantă sărbătoare a creştinilor este aşteptată cu emoţie şi bucurie. Crăciunul este asociat cu feeria iernii, cu puritatea zăpezii şi este o sărbătoare emoţionantă mai ales pentru copiii care aşteaptă sosirea Moşului.
Semnificaţia religioasă a Crăciunului este Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.
Sărbătorile de Crăciun sunt minunate mai ales unde se respectă tradiţiile străvechi. Peisajul de iarnă este emoţionant: căsuţele sunt luminate, prin geamuri licăresc lumânări şi globuri colorate; bradul împodobit şi mesele încărcate cu bunătăţi tradiţionale; mireasma de cetină şi cozonac şi colindele care creează o feerie de basm cum nici în poveşti nu întâlneşti.
Tradiţiile şi obiceiurile româneşti reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat şi transmis, pentru că ar fi păcat ca, după ce a dăinuit secole şi chiar milenii, să se piardă. Noi, cadrele didactice, care îi însoţim pe copii pe greul, dar frumosul drum al cunoaşterii, avem posibilitatea să le cultivăm dragostea pentru această nepreţuită comoară, astfel încât să-şi dorească să o păstreze mereu vie, pentru ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de ele.
Ca o replică " sezonieră " a "Festivalului - concurs judeţean de dansuri populare la preşcolari", organizat primăvara de subsemnata, în perioada sărbătorilor de iarnă am organizat "Festivalul de colinde la preşcolari".  Până în acest an, am avut-o alături de mine în calitate de organizator pe doamna educatoare Maria Werzberger, fostă directoare a Grădiniţei cu program normal nr. 1 Luduş. Fiind în prezent în pensie, doamna educatoare Maria Werzberger ( una din promotoarele festivalului ) va fi invitata de onoare.

Scopul desfăşurării acestui festival:
  • Cunoaşterea, stimularea şi afirmarea potenţialului artistic al copiilor;
  • Păstrarea şi valorificarea tradiţiilor şi obiceiurilor zonale de Crăciun;
  • Dezvoltarea cooperării şi a colaborării între cadre didactice din diferite unităţi de învăţământ din oraş.
Festivalul va avea loc în data de 15.12.2010 începând cu ora 10-00, pe scena Casei de Cultură "Pompeiu Hărăşteanu " din Luduş şi va reuni 10 grupuri de colindători preşcolari ( 220 de copii ) de la 5 grădiniţe din oraşul Luduş.
Amănunte găsiţi accesând următorul link: "Colinde, colinde"

“ E sărbătoare de Crăciun
Cântaţi, cântaţi , creştini!
E sărbătoare de Crăciun
Să fim cu toţi mai buni!”
Vă aşteptăm cu drag!

CONCURS JUCARII

miercuri, 8 decembrie 2010

Pe scurt:

BB la bord organizează în colaborare cu D-Toys un concurs prin care se pot câştiga jucării ( puzzle-uri frumos colorate cu şi despre animale, basme şi chiar cu tema sărbătorilor de iarnă; cărţi şi pliante educaţionale; Creionul fermecat - Alfabetul şi numerele ) ce pot fi oferite în dar copiilor.
Detalii despre concurs precum şi condiţiile de participare le puteţi găsi aici.
O menţiune: eu particip la acest concurs ca susţinătoare a Mihaelei, o colegă de breaslă. Miki, succes!

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP